A la tercera classe, el Dibuix de Formes té un objectiu molt específic: l’escriptura en lletra lligada.

D’entrada, gaudim fent traços de formes dinàmiques, que a vegades dialoguen entre elles i, d’altres vegades, juguen amb els contrastos.

També, refresquem formes simètriques que vam encetar el curs anterior, però aquesta vegada amb els ingredients de la complexitat, la precisió i l’estètica.

Per últim, també juguem a fer transformacions, realitzant una seqüència progressiva de formes que van canviant, com si es moguessin.

Finalment, després de fer totes aquestes exploracions, sí que entrem ja a fer formes dinàmiques que acabaran esdevenint lletres lligades. Ho practiquem molt a poc a poc, i fem prendre consciència de cada moviment.

Aquests exercicis inicials, que encara formen part de Dibuix de Formes, es transformen en exercicis de cal·ligrafia, pròpiament dita, ajudats per l’ús de pautes i de molta exercitació per acabar conformant la que serà la ‘lletra pròpia de cada nen’.

Us mostrem les propostes de formes i de lletres per tal que us feu una idea clara del que treballem a la tercera classe en els períodes de Dibuix de Formes.

Ricard Ramos