Renoi! Quin primer trimestre més entretingut en l’àmbit social que hem tingut oportunitat de viure a Catalunya. Per sort, la nostra escola està lliure de tot aquest batibull que ha embolcallat i distret a gran part de la ciutadania. A les escoles Waldorf, és a la secundària que s’acompanya el despertar del pensar i on cabria la possibilitat de parlar del tema amb els alumnes. Així, en la nostra primària i infantil ens acontentem admirant la bellesa i bondat de tot el que ens envolta. Acompanyats, és clar, per uns adults confiats, sobretot, en una pedagogia que es va engendrar ara fa 100 anys en uns moments tan delicats per a la història d’Europa.

I amb aquesta mateixa innocència i espontaneïtat volem viure aquest ara i aquí, endinsats ja en la 3a temporada d’aquesta revista escolar que vol ser missatgera de tot l’amor, confiança i llum que ens regala cada dia la nostra comunitat Waldorf de Vallgorguina. Tot plegat, coneixedors que tot aquest moviment educatiu que fem bategar a Vallgorguina és gràcies al suport, confiança i compromís de totes les famílies que en formem part. Tant de bo tot aquest procés que viu Catalunya pogués beure una mica d’aquesta font que és la nostra comunitat, i del nostre compromís de cuidar-nos els uns als altres i valorar els processos de desenvolupament espiritual i consciència que ens porta, entre altres coses, a posar el “nosaltres” per sobre del “jo”.

Per aquest curs, la comissió Larailaquí ens hem proposat continuar l’edició de 3 nous números, donant veu a tota la comunitat i sempre dedicant un espai central als autèntics protagonistes d’aquesta història: tots els nens i nenes de l’escola.

Així, després d’un trimestre en que hem treballat per posar llum a aquests dies cada cop més foscos, ara és hora de desplegar les ales i volar plegats. I ho recollim amb aquest gran regal que ens ha fet la Susagna Colmenero, arran d’una entrevista que podreu llegir en aquest exemplar. Ella va ser una de les petites peces d’aquest gran trencaclosques que representa la història de la nostra escola, en un moment en què les famílies volien donar un impuls a aquell petit jardí d’infants. Aquelles valentes famílies aleshores es van “atrevir” en pensar en una primària Waldorf, i, aquesta idea, la Susagna la va dibuixar en forma de papallona. Poc s’imaginava aleshores que d’enllà sorgiria el logo que fa anys ens representa, i encara menys que tindríem una primària tan ferma i saludable com la que vivim aquests dies. La Susagna ens ha regalat aquell dibuix, que durant anys havia estat oblidat o del que molts no en sabíem. Com a reconeixement de les nostres arrels, la seva història ja queda recollida Larailaquí i per sempre més, i quedarà exposat en el rebedor de la nostra escola. Gràcies Susagna.

… i gràcies a tots els fidels lectors de la revista!

El Consell Editorial
larailaqui@escolawaldorfvallgorguina.cat