Materials:
Feltre de colors
Llana blanca per farcir
Retall de tela de cotó de punt color pell
Fil
Agulla
Tisores
Agulles de cap

1.- Posa el patró del cos del teu nanet sobre el feltre doblegat en dos. Recolza el costat que té les fletxes sobre el plec. També el pots marcar amb un llàpis i tallar.

Talla la base amb el feltre simple.

2 a.- Aquí pots veure com és el patró del cos tallat. Has d’embastar per la línia de punts que marca el patró i deixar fil a tots dos costats. Fes una bola de llana d’uns 7cm de diàmetre, que utilitzaràs per al cap. Talla la tela de cotó de punt en un rectangle de 7cm x 6cm. Embasta tot fent un cercle, i recorda de fer un bon nus o un doble punt al començament perquè no s’escapi el fil.

2 b.-Quan ho tinguis fet posa dins del cercle la bola de llana, estira l’extrem on està l’agulla al mateix temps que subjectes per l’altre costat amb l’altra mà. Veuràs que s’anirà tancant i cobrint, tal i com veiem a la fotografia. Si t’ha quedat fil pots fer unes voltes i tancar amb un punt.

3.- Prepara el patró dels pètals, posant feltre doble i recolzant en el plec el costat que té les fletxes. Embasta per on t’indica el patró tot deixant fil a tots dos costats.

4.- Cus el cos del nanet tal com indica el patró (pots escollir un fil del mateix color que el feltre o bé un fil que contrasti). Quan ho tinguis acabat posaràs el cap del nanet incorporant-se per l’obertura de la caputxeta.

(opcional: cosir o pintar els ulls).

5.- Després omple amb llana i cus la base.

Lliga els fils que has embastat tot estrenyent fins que quedi la forma del cap.

Talla una tira de feltre de 7cm x 3cm i en un dels costats pots fer un serrell o alguna altra forma que t’agradi.

6.- Cus la tira de feltre a l’alçada del coll, com es mostra a la fotografía.

7.- Ja gairebé està acabat el teu Nanet Primavera, només falten els pètals!

Agafa els dos extrems del fil que havies embastat i lliga’ls a l’alçada del coll, tot permetent que s’arronsi. Fes un nus doble i després assegura’l tot cosint el fil sobrant. Si vols pots tallar una tira de feltre i col.locar-la sobre les costures per tal d’amagar-les.

I voilà! …. Feliç Primavera …

Vera
Comissió de treballs manuals