La junta vetlla per la salut i el bon funcionament de l'escola; coordina les esferes - comissions - i/o subgrups. Té una visió de futur i col·labora en la gestió de l'escola estant al servei de la comunitat.

Temps moguts, canvis, incerteses, buscant un rumb fix per seguir navegant en aquestes aigües braves. Hem deixat enrere dies de calma i tranquil·litat. “Forma part del procés”, ens recordem sovint els divendres a la tarda quan ens trobem a l’escola l’equip de junta. Volem seguir treballant amb la calma que ens caracteritza i seguint el ritme de la vida, de la natura… Però realment el món que ens envolta va a un ritme frenètic i exigent que ens allunya dels nostres ideals. Que difícil tot plegat.

A tot això hem d’afegir que som persones les que formem aquesta comunitat, amb les nostres motxilles, algunes més carregades que d’altres. Amb els egos de tots plegats donant voltes per aquí i per allà, i que es manifesten en els moments més inesperats. Grans cors que donen voltes sense saber on parar.

Amb els temperaments encara hi ha més diversitat. Els colèrics que cridem, els sanguinis que no parem d’imaginar, els melancòlics que no ho donem mai per acabat i els flemàtics que no trobem el moment de començar.

Així doncs que amb tot això, el balanç que fem d’aquest any és molt bo:

•Hem aconseguit culminar el projecte del càtering, un equip de mares i mestres, han treballat de valent per fer-ho realitat.

•Per primera vegada des que va començar l’escola, aquest estiu tindrem el casal, tan volgut i esperat per tota la comunitat. Gràcies a una mare, que ha treballat de valent durant tot el curs per gestar aquest magnífic projecte.

•Tenim un equip tècnic format per pares, mestres i amics de l’escola, professionals que ens estan ajudant en aquest trosset del camí.

Us compartim el nostre poema de cada divendres:

Poema de Micael

Haig d'erradicar de l'ànima tota por i temença del que el futur em pugui portar.

Haig d'adquirir serenitat en tots els sentiments i sensacions pel que fa al futur.

Haig de mirar cap endavant amb absoluta equanimitat envers tot el que pugui venir.

I només he de pensar, que tot el que vingui em serà donat per una direcció universal plena de saviesa.

Això és part del que haig d'aprendre en aquesta era:

"A saber viure amb absoluta confiança,

sense cap seguretat en l'existència.

Confiança en l'ajuda sempre present del món espiritual."

En realitat res tindrà valor si em falta el coratge.

Disciplino la meva voluntat i busco el despertar interior cada matí i cada nit.

Rudolf Steiner

Gràcies per compartir el camí del Ser Escola.

La Junta de l’Escola Waldorf de Vallgorguina

junta@escolawaldorfvallgorguina.cat