Les famílies diuen…

Aquest és el recull dels escrits d’algunes de les nostres famílies. Alguns recullen el testimoni personal després d’uns dies d’arribar a l’escola. D’altres el comiat d’algunes famílies després d’uns anys d’estar a l’escola. A totes elles, moltes gràcies per les vostres paraules.

Començat el curs, vam decidir-nos a conèixer i descobrir l’Escola Waldorf de Vallgorguina. Ens n’havien parlat i en teníem referències boniques. Així que un bon dia del mes de desembre vam venir a visitar-la, i a conèixer la persona que la timonejava (la Sandra). Abans d’endinsar-nos en aquesta escola havíem navegat per una altra escola pública del nostre municipi. Els inicis escolars d’en Marc van esdevenir enmig de tempestuoses marees d’alta mar. De mica en mica la marea va anar retornant a la calma i el sol va ressorgir de darrere l’horitzó. Amb l’aigua ja calmada i amb un dia d’hivern bonic i assolellat ens vam acomiadar de la que fins aleshores havia estat l’escola d’en Marc. Amb molt d’agraïment i amb un comiat bonic i sincer vam dir adéu als mars i als oceans.

Vam sentir que en Marc ara necessitava Terra. Ja havíem navegat prou fins aleshores. Ara li tocava sentir la sorra i el fang, l’aroma del bosc quan la llum del dia es desperta, necessitava sentir com els ocells creen cançons dolces i harmonioses, i com les fulles dels arbres ens saluden dansant, donant-nos la benvinguda.

Ara necessitava sentir-se a ell mateix per a poder créixer, per a poder arrelar-se fort a la seva essència i al seu ésser, i per a poder de mica en mica deixar fluir les seves branques llargues i robustes, per a poder expandir els seus magnífics i valuosos fruits.

I aquí estem, en “l’ara i l’aquí”, iniciant un nou camí per obrir portes a l’arrelament, a la connexió, al creixement, a les dificultats, al descobriment, a l’esforç, a la superació, a la felicitat… Desitjant que el camí d’en Marc sigui fluid i bonic, agraïm de manera molt sincera a tots aquells que han posat un granet de sorra perquè ara siguem aquí (aquells que ens han dificultat el dia a dia, i aquells que ens han donat alè i fortalesa). Moltes gràcies a tots!

I en especial volem agrair de manera molt efusiva l’acollida, la mirada, l’escolta, la il·lusió, l’acompanyament, i l’estima que hem sentit des del primer dia de la Mireia i la Sandra. Us estem eternament agraïts per fer aquest inici del camí el més pla i bonic possible.

Març 2017

Joan Pintor i Carme Vila

Pares d'en Marc, Escola Waldorf de Vallgorguina

Per a nosaltres, l’educació acadèmica del nostre fill era molt important. A l’Escola passen moltes hores de la seva vida que ajuden en el seu desenvolupament personal i social. Teníem clar que les escoles convencionals no complien les nostres expectatives. Necessitàvem que la nostra Escola veies a l’infant en tota la seva totalitat física, emocional i espiritual. I una Escola Waldorf era la que reunia aquestes característiques.

Per nosaltres era una aposta no només educativa sinó de vida. Havíem de canviar de vivenda, de ciutat i inclús de comarca perquè la participació de la família a l’Escola pogués ser per nosaltres, la més harmoniosa possible.

Avui només tenim paraules d’agraïment cap als/les mestres per aquesta mirada tan amorosa cap als infants i la veritable aposta que fan per aquest projecte meravellós. Sentim que aquesta aposta ha valgut molt la pena i ens sentim molt agraïts que el nostre fill pugui viure l’etapa escolar acompanyat per aquesta pedagogia que omple el cor i l’ànima.

Setembre 2016

Edu i Míriam

Pares d'en Pau, Escola Waldorf de Vallgorguina

Somos la familia Beekmans. Nuestro hijo Matis empezó en la escuela en la tercera clase y estamos muy contentos que se ha podido incorporar tras el periodo de prueba. La filosofía de Steiner no es nueva para nosotros ya que mi mujer Hilde fue de joven a un colegio Waldorf en Holanda, después de haber vivido varios años en Denia (Alicante).

Nos sentimos ciudadanos del mundo, somos de nacionalidad holandesa y vivimos en las montañas de Arenys de Munt desde hace 14 años donde cada día disfrutamos del entorno natural. Estamos convencidos que Matis disfrutará de su etapa en la Escuela Waldorf de Vallgorguina.

Abril 2016

Mark Beekmans

Pare a primària, Escola Waldorf de Vallgorguina

Vàrem portar a la nostra filla a l’inici del quart curs. Veníem d’una escola on ella treia molt bones notes, però no era feliç i no disfrutava de les coses que feia. Només era engolir matèria per després treure-la en els exàmens. Emocionalment és una nena molt sensible i aquí a l’escola Waldorf ha trobat l’equilibri personal que necessitava. Gaudeix amb els aprenentatges, és una nena que ara té ganes d’aprendre, i quan arriba a casa ens parla de tot el que fa i com ho fa. El fet de combinar les matèries troncals amb l’eurítmia, el modelatge, taller de pedra, fusta, tocar la flauta dolça i cantar cada dia, fa que ella tingui moltes més ganes d’aprendre. Per a nosaltres ha sigut una gran experiència i creiem que tots els nens haurien de poder tenir una oportunitat com aquesta, ja que aquí es formen a tots els nivells i els nens adquireixen una manera diferent de fer les coses i mirar-se el món.
Gràcies a tots pels moments compartits.

Juny 2016

Miquel i Elisabet

Pares de l'Anna, Escola Waldorf de Vallgorguina