Qui som

Ens presentem

L’Escola Waldorf de Vallgorguina és una escola privada homologada, autoritzada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya que ofereix una educació de qualitat en els nivells educatius del 2n cicle d’Educació Infantil (3 a 6 anys) i de Primària (6 a 12 anys).

Els serveis educatius de l’Escola abasten els sectors de població de la zona nord de la província de Barcelona i el sud de la província de Girona, o sigui, les comarques del Vallès Oriental, Maresme i La Selva.

Què volem?

L’Escola Waldorf de Vallgorguina vol contribuir en el món d’avui amb una educació humanística dels infants, d’acord amb les necessitats dels nous temps, a través dels principis i mètodes de la Pedagogia Waldorf.

Per això, combinant creativament els aspectes intel·lectuals, els artístics i els artesanals de l’ensenyament, oferim a l’alumne una formació integral i equilibrada que li permeti de conquerir un PENSAMENT clar i precís, un SENTIR noble i equilibrat i una FORÇA DE VOLUNTAT ferma per a actuar.

Pares de família, mestres i col·laboradors ens UNIM per contribuir al desenvolupament de la individualitat dels infants en un ambient natural, ple d’afecte, responsabilitat, disciplina i llibertat, per a una convivència harmònica i pacífica.

Qui som

Famílies

Un grup de 50 famílies us acollim en un entorn humà càlid, actiu i obert, reunit entorn dels nostres fills, esperant de contribuir a crear una experiència sana i enriquidora per a ells i per a tots nosaltres i, fins i tot, per a les persones del nostre entorn.

D’on venim? – Història

El primer impuls de l’escola va néixer l’any 2000 a Samalús, on un grup de pares i mestres vam crear unes trobades mensuals per a adults i infants, anomenades “Matins de Joc”.
L’any 2002, vam constituir l’Associació “Espai per als infants” amb l’objectiu d’obrir un Jardí d’Infants Waldorf.
El 2005, obria les seves portes el Jardí d’Infants “La Figuera de Samalús”, amb 5 infants.
El 2009, començava una 1a classe de Primària amb 6 infants. El Jardí comptava en aquells moments amb uns 25 infants.
L’any 2011, l’Escola es trasllada a Can Pujades de Vallgorguina, amb 2 grups de primària i 2 d’infantil, i un total de 40 infants i 4 mestres.
L’estiu del 2020 la comunitat de famílies decideix trobar un nou espai més adequat per a l’escola: la Masia de Can Puigdemir, al mateix poble.
De llavors ençà, l’Escola no ha parat de créixer en tots sentits i ha anat consolidant la seva proposta pedagògica en el seu entorn geogràfic i dins del món educatiu actual.